PROSESSI | Suunnittelua ensimmäisestä ideasta laitoksen purkuun

elo 16, 2021 | Blog

Rejlers Teollisuuden prosessisuunnittelun vetäjänä toimiva Business Line Director Jyri Kuiri kertoo arvostavansa prosessisuunnittelun ryhmästä löytyvää osaamista ja asiantuntijoiden erilaisissa projekteissa toimimista.

Jokainen suunnittelutehtävä on erilainen

Prosessisuunnittelun projektit voivat olla uuden prosessin ensimmäisiä konseptisuunnitteluita tai vanhan täysin palvelleen laitoksen turvallisen alasajon ja purkamisen suunnittelua, mutta myös kaikkea tältä väliltä. Lisäksi jo olemassa olevassa prosessissa voi tulla esiin ongelmakohtia, jossa esimerkiksi jokin ulkoinen parametri on muuttunut eikä tuotanto olekaan enää toivotulla tasolla.

Nykyisin ohjaus- ja mittausjärjestelmät mahdollistavat prosessin analysoinnin kerätyn data avulla, mutta usein perinteinen kenttäkäynti paikan päällä voi ratkaista ongelmat nopeastikin. ”Rejlersin vahvuus on laaja 23 toimiston verkko ympäri Suomen, jolloin asiantuntija voi löytyä yllättävänkin läheltä. Lisäksi voimme hyödyntää Rejlers-konsernin muiden maiden (Ruotsi, Norja ja UAE Abu Dhabi) asiantuntijoita”, Kuiri toteaa.

Keihäänkärkinä tilaus- ja voimalaitosprosessit sekä vihreä vety

Prosessisuunnittelun osaajia on Rejlersillä Suomessa noin 25 henkilöä ja asiantuntijoiden määrä kasvaa jatkuvasti. ”Osaamisemme keihäänkärkinä ovat erilaisten tislaus- ja voimalaitosprosessien tuntemus sekä lisääntyvissä määrin myös vihreän vedyn tuotanto ja käyttö. Kuitenkaan mitkään suunnittelutehtävät eivät ole mahdottomia tälle porukalle yhdessä Rejlersin muiden osa-alueiden osaajien kanssa”, Kuiri kertoo ylpeänä. Kuiri pitää myös tärkeänä rekrytoida tiimiin nuoria osaajia, joilla ei välttämättä ole vielä karttunut kokemusta mistään yksittäisestä prosessista, mutta jotka osaavat kyseenalaistaa vanhoja käytäntöjä ja tuoda uutta näkökantaa suunnitteluun.

Rejlersillä asiakas on aina fokuksessa ja tavoitteena on etsiä asiakkaiden haasteisiin kestäviä ja turvallisia ratkaisuja. ”Kestävä kehitys ja turvallisuus ovat sisäänrakennettuina jokaisessa prosessisuunnittelun tehtävässä”, Kuiri vahvistaa.

Lue lisää prosessisuunnittelusta kestävän kehityksen projektipäällikön Suvi Veräjänkorvan blogikirjoituksesta

Lue lisää prosessisuunnittelun tarjoamista palveluista internet-sivuiltamme

Lisätietoja:

Jyri Kuiri, Business Line Director | Process
+358 40 485 7508, etunimi.sukunimi@rejlers.fi

 

Jyri Kuiri

Jyri Kuiri

Business Line Director

Process

+358 40 4857 508
etunimi.sukunimi@rejlers.fi