Rejlers on tehnyt merkittävän suunnittelusopimuksen Metsä Fibren biotuotetehtaan prosessisähköistyksen ja -instrumentoinnin suunnittelusta

huhti 28, 2021 | Blog, Urasivu

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tekee parhaillaan hankesuunnittelua uuden biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin. Investoinnin arvo on noin 1,6 miljardia euroa, eli kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi.

Uuden biotuotetehtaan suunnittelun lähtökohtana on korkea ympäristö-, energia- ja materiaalitehokkuus. Tehdas rakennetaan parhaasta käyttökelpoisesta tekniikasta (BAT- Best Available Techniques). Biotuotetehdas ei käytä valmistuessaan lainkaan fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus on suunniteltu olevan 250 prosenttia.

Nyt tehtyyn suunnittelusopimukseen kuuluu Metsä Fibren päätoteutuskumppanin, Valmetin toimittamien osuuksien toteutussuunnittelu, joka käsittää tehtaan pääprosessit ja automaatiojärjestelmän. Hankkeen työllistävä vaikutus Rejlersille on merkittävä. Metsä Fibre teki uuden tehtaan investointipäätöksen helmikuussa 2021 ja uuden tehtaan rakentaminen alkoi päätöksen jälkeen.

”Rejlers on meille tuttu kumppani ja olemme vakuuttuneita heidän ammattitaidostaan ja kyvystään toimittaa meille näin merkittävä kokonaisuus. Rejlers osoitti myös erityisen vahvaa ja motivoitunutta asennetta yhteisen tavoitteemme toteuttamisen”, sanoo biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson, Metsä Fibre.

”Meillä on vuosikymmeniä pitkä kokemus puunjalostusteollisuuden hankkeiden suunnittelusta sekä niiden sähköistys-, instrumentointi- ja automaatioprojektien toteutuksesta. Pitkäaikainen luottamuksellinen yhteistyö Valmetin ja Metsä Fibren kanssa sekä osaava henkilöstö takasivat toteutussuunnittelijan valinnaksi Rejlersin”, sanoo Harri Häyhä, Business Line Director, Rejlers Finland.  ”Kiitämme asiakasta ja toteutuskumppaneita luottamuksesta ja olemme todella iloisia päästessämme toteuttamaan osaltamme tätä merkittävää projektia.”, Häyhä kiittelee.

 

Lisätietoja:

Harri Häyhä, Business Line Director | CONTROL, Rejlers Finland
+358 40 579 0335, etunimi.sukunimi@rejlers.fi 

 

Harri Häyhä

Harri Häyhä

Business Line Director

Control

+358 40 579 0335
etunimi.sukunimi@rejlers.fi