Valmet tehostaa projektitoimintaansa Rejlersin kehittämän AOS-etävalvontatyökalun avulla

elo 23, 2021 | Blog

Valmet on ottanut käyttöön Accelerated Operations –palvelun tehostaakseen omaa projektitoimintaansa globaalisti. Palvelu on parhaillaan myös käytössä Naistenlahden voimalaitosprojektissa. AOS-palvelu on Rejlers Finland Oy:n kehittämä digitaalinen projektipalvelu mikä lisää projektien näkyvyyttä ja helpottaa tiedon etsimistä ja jakamista.

Accelerated Operations (AOS) -palvelu on internetselaimella toimiva pilvipalvelu, mikä mahdollistaa helpon ja nopean käyttöönoton ilman ohjelmistoasennuksia. Kuvamallipalvelun ja 360-kameran avulla mahdollistetaan ajan tasalla oleva näkymä työmaalta lähes reaaliajassa. AOS-palvelu on ollut Valmetilla käytössä viime vuoden syyskuusta lähtien.

Otimme Rejlerin AOS-palvelun käyttöömme vuoden 2020 syyskuussa. Yhteistyö oli sujuvaa ja aloitimme kuukauden kestävällä pilotointipaketilla, jonka jälkeen päätimme jatkaa palvelun käyttöä. Nyt käytämme palvelua omissa projekteissamme pääasiassa Suomessa, hyödyntäen palvelua globaalisti eri osa-alueiden suunnittelussa, sanoo Tuomas Riikonen, Product Manager, Plant Engineering , Energy Rebuilds & Conversions, Valmet.

Tarjoamme asiakkaillemme aina ensin mahdollisuutta kuukauden kestävään pilotointipakettiin, joka pitää sisällään kokeilujakson koulutuksineen. Koulutuksessa on mahdollista tehdä pilotointi asiakkaan omasta projektista. Tarjosimme Valmetille AOS-palvelua Naistenlahden kattilalaitosprojektia varten, joka aloitettiin pilotointipaketilla. Asiat menivät sujuvasti, joten tästä Valmetin oli luonnollista jatkaa palvelun käyttöä, kertoo Jaakko Larvanto, Business Unit Manager, Accelerated Operations Service, Rejlers Finland Oy.

AOS-ohjelma rakentaa digitaalista tulevaisuutta ja tuo markkinoille uusinta teknologiaa ja perinteistä toimialaosaamista yhdistäviä kokonaisratkaisuja.  Rejlers on kehittänyt alun perin palvelun tehostaakseen omaa projektitoimintaansa, mutta asiakkailta tulleen palautteen myötä tuotteistanut palvelun.

Rejlersin oma projektiliiketoiminta on hyvin samantapaista kuin asiakkaidemme oma projektiliiketoiminta. AOS-palvelu sopiikin erinomaisesti myös asiakkaiden omaan projektikäyttöön, vaikka Rejlers ei olisikaan projektissa mukana muuten kuin tuottamassa palvelua, sanoo Larvanto.

Olemme dokumentoineet 360-kuvien avulla olemassa olevan voimalaitosympäristön tiloja ja näin saaneet ajantasaisen tilanteen uusien rakenteiden ja järjestelmien sijoittamiseksi. Projektipalveluun on ollut helppo luoda muistiinpanoja ja sen avulla on ollut mahdollista katsoa näkymiä laitoksesta myös etänä, sanoo Riikonen.

Projektihenkilöstö kokee 360-kuvat tärkeänä tukena

Työmaaprojektivalvonnan lisäksi Valmet on hyödyntänyt AOS-palvelua myös monissa muissa eri käyttötarkoituksissa.

Naistenlahden voimalaitosprojektissa olemme käyttäneet AOS-palvelua muun muassa tiedonvaihtoon urakoitsijoiden, suunnittelun ja työmaan johdon välillä. Lisäksi olemme kouluttaneet henkilöstöä, kuten asennussuunnittelijoita, ja saaneet tätä kautta paremmin lisättyä heidän ymmärrystään, kun olemme pystyneet palvelun avulla havainnollistamaan asioita, Riikonen kertoo.

Projektihenkilöstö on kokenut 360-kuvat tärkeänä tukena pistepilven käytön lisäksi, ja palvelu on saanut kiitosta helppokäyttöisyydestään. Palvelusta ovat hyötyneet työmaan ja suunnittelutoimintojen lisäksi urakoitsijat, HSE-valvonta ja markkinointi.

Ajantasainen näkymä vähentää matkustamistarvetta

AOS-palvelun avulla saa tuotettua helposti ajantasaista näkymää projektityömailta koko projektihenkilöstölleen ja kumppanuusverkostolleen. Tämä vähentää turhaa matkustamista ja mahdollistaa tiedon helpon löytämisen.

Kuvamallipalvelun ja 360-kameran avulla saadaan ajan tasalla olevaa näkymää työmaalta lähes reaaliajassa. Tämä mahdollistaa nopean tiedon saamisen, jolloin matkustaminen paikan päälle ei ole välttämätöntä. Palvelu vähentää riskejä ja käyttökatkoksia parantaen merkittävästi työturvallisuutta kentällä, Larvanto sanoo.

Valmet on ottanut palvelun käyttöön myös Tsekeissä sijaitsevaan voimakattilaprojektiin.  AOS-palvelun avulla Valmet on luonut virtuaalisen näkymän projektikohteesta niin, että riittää kun yksi henkilö vierailee kohteessa. Kohteessa vieraileva henkilö voi tuottaa saman näkymän projektin muulle henkilöstölle, kuin mitä hän näkee paikan päällä ollessaan.

Covid19-vaikutusaikana matkustaminen kohteeseen tarjousvaiheessa ei ollut mahdollista, joten paikallinen henkilöstömme kävi kuvaamassa laitoksen 360-kameralla. Projektipalvelun avulla saimme tarjoussuunnittelun tueksi 360-kuvat käyttöömme viikon kuluessa ilman matkustamista, Riikonen kiittelee.

 

Lue lisää aiheesta: www.rejlersaccelerated.com

Yhteyshenkilöt:

Valmet Technologies Oy |Tuomas Riikonen, Product Manager, Plant Engineering , Energy Rebuilds & Conversions, tuomas.riikonen@valmet.com, +358 407 073 773

Rejlers Finland Oy | Jaakko Larvanto, Business Unit Manager, Accelerated Operations Service, jaakko.larvanto@rejlers.fi, +358 40 567 0678

 

Yritysfaktat:

Rejlers on insinööripalveluja vuodesta 1942 tarjoava pörssiyhtiö, joka työllistää yli 2400 työntekijää yli 80 toimistossa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Arabiemiirikunnissa. Rejlers tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palvelu- ja projektiratkaisuja sekä konsulttipalveluita teollisuuden, energian, rakentamisen ja infrastruktuurin aloille. Rejlers-konsernin Suomen yhtiöiden liikevaihto vuonna 2020 oli noin 93 miljoonaa euroa. Suomessa Rejlers työllistää yli 1 000 työntekijää 21 paikkakunnalla.  www.rejlers.fi

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,7 miljardia euroa. 14 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

www.valmet.fi

Jaakko Larvanto

Jaakko Larvanto

Business Unit Manager

Advanced Solutions

+358 40 567 0678
etunimi.sukunimi@rejlers.fi