Kemin biotuotetehdasprojekti

PROSESSISÄHKÖISTYS- JA INSTRUMENTOINTISUUNNITTELU

Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tekee parhaillaan hankesuunnittelua uuden biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin. Investoinnin arvo on noin 2,02 miljardia euroa, eli kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi.

Suunnittelusopimukseen kuului Metsä Fibren päätoteutuskumppanin, Valmetin toimittamien osuuksien toteutussuunnittelu, joka käsittää tehtaan pääprosessit ja automaatiojärjestelmän. Suunnittelu toteutettiin tietokantapohjaisella ProElina -järjestelmällä.

Korkea ympäristö-, energia- ja materiaalitehokkuus

Uuden biotuotetehtaan suunnittelun lähtökohtana on korkea ympäristö-, energia- ja materiaalitehokkuus. Tehdas rakennetaan parhaasta käyttökelpoisesta tekniikasta (BAT- Best Available Techniques). Biotuotetehdas ei käytä valmistuessaan lainkaan fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus on suunniteltu olevan 250 prosenttia.

Nyt tehtyyn suunnittelusopimukseen kuuluu Metsä Fibren päätoteutuskumppanin, Valmetin toimittamien osuuksien toteutussuunnittelu, joka käsittää tehtaan pääprosessit ja automaatiojärjestelmän. Hankkeen työllistävä vaikutus Rejlersille on merkittävä. Metsä Fibre teki uuden tehtaan investointipäätöksen helmikuussa 2021 ja uuden tehtaan rakentaminen alkoi päätöksen jälkeen.

”Vahva ja motivoitunut asenne”

”Rejlers on meille tuttu kumppani ja olemme vakuuttuneita heidän ammattitaidostaan ja kyvystään toimittaa meille näin merkittävä kokonaisuus. Rejlers osoitti myös erityisen vahvaa ja motivoitunutta asennetta yhteisen tavoitteemme toteuttamisen”, sanoo biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson, Metsä Fibre.

”Meillä on vuosikymmeniä pitkä kokemus puunjalostusteollisuuden hankkeiden suunnittelusta sekä niiden sähköistys-, instrumentointi- ja automaatioprojektien toteutuksesta. Pitkäaikainen luottamuksellinen yhteistyö Valmetin ja Metsä Fibren kanssa sekä osaava henkilöstö takasivat toteutussuunnittelijan valinnaksi Rejlersin”, sanoo Harri Häyhä, Business Line Director, Rejlers Finland. 

”Kiitämme asiakasta ja toteutuskumppaneita luottamuksesta ja olemme todella iloisia päästessämme toteuttamaan osaltamme tätä merkittävää projektia”, Häyhä kiittelee.

Kuva: Heidi Jaatinen, Rejlers Finland Oy

FAKTAT

Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 2,02 miljardia euroa. Suunnittelun lähtökohtana on korkea ympäristö-, energia- ja materiaalitehokkuus. Tehdas rakennetaan parhaasta käyttökelpoisesta tekniikasta (BAT- Best Available Techniques).

MITÄ TEIMME

  • Prosessisähköistys- ja instrumentointisuunnittelu usealle eri osastolle
  • Laajuus 3500 moottoripiiriä ja 16 000 I/O:ta

KOHOKOHDAT

Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita.

JULKAISTU 28.4.2021

 

”Rejlers on meille tuttu kumppani ja olemme vakuuttuneita heidän ammattitaidostaan ja kyvystään toimittaa meille näin merkittävä kokonaisuus. Rejlers osoitti myös erityisen vahvaa ja motivoitunutta asennetta yhteisen tavoitteemme toteuttamisen”

 

JARI-PEKKA JOHANSSON | METSÄ FIBRE